Tilbage i 2019 blev jeg sat sammen med min makker Mads Lyngø i et skoleprojekt, da vi begge skulle på toilettet, da man skulle finde grupper og da vi kom tilbage, ja så var det kun os der mangler en gruppe. Denne tilfældighed viste sig at ændre mit liv. I gruppeprojektet besluttet Mads og jeg, os for at lave en podcast omkring bæredygtigt iværksætteri, da det var hvad skoleprojektet skulle handle om. Ingen af os havde hverken erfaring med at optage podcast eller med at være podcast vært. Jeg havde dog lidt erfaring med at optage video, men det var minimalt.

Nu 3,5 år senere når jeg skriver dette blogindlæg, indser jeg, at starte den podcast har betydet utroligt meget for mit liv, ikke kun fordi vi i dag har en virksomhed, hvor vi viser andre virksomhedsejere, hvordan de skaber deres egen podcast, men lige så meget den personlige udvikling jeg har gennemgået.

I dette blogindlæg, vil jeg dykke ned i 4 bivirkninger, der gjorde at starte en podcast, har været en af de bedste investeringer nogensinde.

1. At lave en podcast, skærper dine evner til at kommunikerer 

At være god til at kommunikerer ideer og tanker, har vist sig at være en fuldstændig uundværlig egenskab at have, når det kommer til ens professionelle liv. At være i stand til at kunne forklare ens budskaber, ideer eller koncepter, på en præcis og spændende måde, har gjort det meget nemmere, at få folk til at lytte og til at forstå. Dette gælder alt lige fra markedsføring, hvor man skal være på video, til samtaler med potentielle samarbejdspartner.

Evnen til at kunne kommunikere verbalt, er en egenskab ikke mange besidder. At have den kan give dig muligheden for at skille dig ud fra dine konkurrenter, dette gælder både som selvstændig, så vel som ansat.

2. At lave en podcast giver selvtillid

Hvis du vælger at starte en podcast, omkring et emne du ved noget om, så vil du opleve et boost af selvtillid, efter at have produceret en håndfuld episoder. Ikke nok med, at du høre dig selv formulerer budskaber på kompetent og professionel vis, så vil du også opleve, at jo flere episoder du laver, desto færre fejl, vil der opstå når du optager og du bliver mere og mere flydende, så du til sidst nærmest kan optage 30 min. i streg, omkring et emne, uden at lave fejl, samtidig med, at det du siger rent faktisk er godt. 

Dette vil give et kæmpe boost af selvtillid. 

Men det samme gælder, hvis du laver en interview podcast. Jeg har med min nyeste podcast ‘kan selv vil selv’ kastede mig ud i, at interview selvstændige om deres rejse, hvad de har lært undervejs og stille skarpt på deres vaner og rutiner. Dette er emner jeg har stærke holdninger til, men det er emner jeg aldrig offentligt har delt mine holdninger omkring og jeg har på den måde udfordret mig selv, til at blive skarpere til at kommunikerer mine ideer og holdninger om dette felt, ved at have dialog med andre selvstændige om emnet. Man kan tydeligt høre forskel på episode 1-5, 6-10, 11-25 osv. ved konstant at tale om disse emner med andre, bliver mine evner til at kommunikere disse emner, også bedre.

3. At starte en podcast har udvidet mit netværk mangefold

Jeg har lavet rigtig mange interviews og hvis der er en ting, der med 100% garanti, vil komme til at ske hvis du starter en podcast er, at du vil udvide dit netværk med spændende mennesker og relevante mennesker (hvis du selvfølgelig interviewer de rigtige).

Det er mine klare overbevisning, at hvis man som f.eks. markedsføring studerende valgte, at starte en podcast mens man gik på studie, vil man ikke kun, lære mange gange mere end sine medstuderende, det vil også være mange gange lettere at få job efterfølgende, da man har et stort netværk, man kan trække på og spørge til hjælps.

Jeg har brugt mit netværk til alt lige fra sparring til salg. Faktisk har flere af de personer, som jeg har interviewet, senere gået hen og blevet kunder eller har refererede kunder, på grund af den relation, der er blevet skabt, ved at optage en podcast episode sammen. Så hvis du er selvstændig, så kan det netværk du skaffer igennem din podcast også gå hen og blive ret så lukrativt.

4. At have en podcast, er et fantastisk CV

At komme i gang med at lave en podcast, kan godt være en smule hårdt, men når man først er kommet i gang og har fået produceret nogle gode episoder, vil du altid kunne bruge dem i fremtiden, selv hvis du stopper. At starte en podcast, betyder ikke, at du er nødt til at snakke om det samme emne igen og igen i mange år, tværtimod. Når du har investerede tid i at producerer en podcast, så vil du altid kunne bruge den i fremtiden. At kunne henvise folk til en podcast, som har måske 50 episoder om et relevant emne, giver ekspert status og stærke indikationer på, at du ved hvad du snakker om.

Har du en dialog med en potentiel kunde, der overvejer din service? 

Link dem en relevant episode du har optaget!

Jobsøgende?

Tilføj din podcast til dit CV, så du skiller dig ud fra de andre og demonstrerer at du virkelig ved noget om det fag du søger job indenfor!

 

At have lavet en podcast, vil aldrig komme til at have været spild af tid, da den investering du laver, altid vil resulterer i bivirkninger, som vil gøre investeringen det værd.

Dette er 4 bivirkninger der er opståede for mig, ved at starte en podcast. En af grundene til, at jeg valgte at skrive dette blogindlæg, er fordi folk oftest tænker rigtig meget på downloads som det eneste parameter for succes – det gjorde Mads og jeg også i starten – men det er virkelig værd, at noterer, at bare fordi ens podcast ikke for mange downloads, så har det ikke været spild af tid.

Jeg håber du fandt dette blogindlæg spændende! 

Hvis du overvejer at starte en podcast, så kontakt mig endelig på hej@nielsgreve.dk eller på LinkedIn.